Na našem blogu saznajte više o cveću i načinima aranžiranja

IZRAZITE KREATIVNOST

Kako da izaberete cveće za dekoraciju vašeg venčanja

24. 05. 2019

Venčanje predstavlja krunu svake veze, dan kada su sve oči uprte u mladence. Sve smo još kao devojčice maštale o tom danu, imale smo tačno isplanirano kakvu venčanicu želimo, kakav će biti naš princ, ma sve do detalja. Međutim, detalj koji je često nepravedno zapostavljen je dekoracija vencanja, ni malo nebitan element.

 

dekoracija vencanja sto za svadbu


Upravo je dekoracija ta koja celog prostoru daje posebnu čar. Zamislite restoran ili prostor gde se venčavate, a da cvetni aranzmani nisu prisutni. To je onda samo jedna obična sala, hladna i dosadna, zar ne? Ovo sigurno nisu pridevi kojim biste voleli da opišete svoj važan dan. Zamislite samo koja se razlika dobija kada se u običnu salu unesu cvetni aranzmani po vašoj želji, gde je ceo prostor dekorisan bojama i na način koji vi želite. Složićemo se da je dekoracija vencanja veoma bitna; osim što ulepšava prostor, ona upotpunjuje utisak, privlači pažnju prilikom ulaska u salu i izaziva oduševljenje ukoliko je lepo i smerom urađena.


Međutim dekoracija vencanja se ne svodi samo na dekoraciju prostora. Tu pripadaju i svadbeni venci, dekoracija mladenačkih kola, cvetići za kićenje, ukrasi za sveće, venčiće za kosu, ali i svakoj mladi najbitniji detalj – bidermajer. Cvetni aranzmani samo su jedan mali deo celokupne dekoracije. Na našem sajtu postoji opcija prodaja cveca online, pa osim što možete pogledati našu ponudu i predloge, možete videti i cenu, ali i poručiti cveće preko interneta.

 

Prodaja cveca online kao spas za vas


Prodaja cveca online je opcija koju smo omogućili kako bismo olakšali izbor i kupovinu našim kupcima. Kupovina se obavlja lako, u četiri jednostavna koraka. Prvi korak podrazumeva izbor artikala i njihovo dodavanje u „korpu“. Možete dodavati, ali i uklanjati artikle iz korpe do prelaska na naredni korak koji podrazumeva registraciju, odnosno prijavu ukoliko ste već registrovani. Način plaćanja i dostava cveca je treći korak. Možete da odaberete da li želite da se dostava cveca izvrši na vašu ili neku drugu adresu. Ono što je bitno napomenuti je da se dostava cveca obavlja na teritoriji Beograda, direktno između prodavca i kupca, bez posredničkih lica. Takođe, obavezujemo se da ćemo dostavu izvršiti u dogovorenom roku i na dogovorenu adresu. Prodaja cveca online se završava potvrdom o obavljenoj kupovini i to je zapravo i završni, četvrti korak.


Osigurajte da dekoracija vencanja bude baš po vašem ukusu. To ćete učiniti odabirom cveća koje se vama najviše dopada i koje za vas ima posebno značenje.

 

Simbolika cveća


Obično se prilikom izbora bidermajera pažnja poklanja njegovom izgledu, boji, pa i ceni. Ukoliko želite da upotpunite utisak, obratite pažnju i na poruku koju šalje vaše cveće iz bidermajera.


Kala predstavlja simbol veličanstvene lepote i elegancije.


Lale označavaju ljubav, zaljubljenost i strast. Mogu se naći krajem proleća.


Simbolika gipsofile je nevinost, dok simbolika karanfila zavisi od njegove boje. Tako rozi karanfil predstavlja hrabrost, crveni ljubav, beli talenat, a ostale boje imaju negativne konotacije.


Bogatstvo, obilje i istina simbolišu harizantemu, koja se može naći tokom cele godine, a ime ovog cveta u prevodu znači „zlatni cvet“.


Poštovanje, odanost i najlepše želje ćete iskazati narcisom. Ovaj cvet označava i rođenje, buđenje i nov početak.


Gladiole simbolišu gracioznost, ženstvenost, brzinu i lakoću. Mogu se naći u različitim bojama, imaju krupne cvetove i organizovani su u klase.


Gardenia predstavlja čistoću i radost, hortenzija razumevanje, iris mudrost, veru i nadu, jorgovan ljubav.


Simbolika ljiljana je veličanstvenost, istina, čednost i nevinost.


Đurđevak je cvet koji se je našao u bidermajeru princeze Kejt Midlton i to ne slučajno. Simbolika ovog cveća je sreća u ljubavi i poniznost.


Za bidermajer Megan Markl se priča da je princ Hari dan pre venčanja ubrao nekoliko cvetova iz svog vrta, kako bi ih dodao buketu. Među tim cvećem je i cvet nezaboravak koje je bilo omiljeno cveće njegove majke Dajane.


Magnolija predstavlja uživanje, dug život, optimizam i dostojanstvo, orhideja ljubav lepotu i ushićenost, božur stidljivost, ambiciju i odlučnost. Značenje ruže je ljubav, radost, lepota i zahvalnost, one su ujedno i najpopularnije cveće na venčanjima.

 

Cvet koji zrači toplotom i pozitivnom energijom je suncokret, a njegova simbolika je obožavanje, zajedništvo, ponos, divljenje i dugovečnost.


Kada uzmete u obzir simboliku svog ovog cveća, verujemo da će vam biti lakše da odaberete ono koje će ukrasiti vaš bidermajer, i ulepšati dan vašeg venčanja. 


Naši cvetni aranzmani, kao i različiti aranžmani za dekoraciju venčanja vas čekaju na našem sajtu. Tu smo da vam pomognemo da dekoracija vencanja bude što lakša i lepša. 

POVEZANI ČLANCI